Rome & Assisi
Bezoek de eeuwige stad
Data & Prijzen
Rome Huis voor de Pelgrim 02.JPG

Programma Romereis & excursie Assisi

 

In Rome bezoeken we de highlights van de eeuwige stad: de vier grote basilieken Sint-Pieter, Sint-Jan, Sint-Paulus, Maria Maggiore), de 'Nederlandse' kerk van de Friezen en de Santa Maria dell'Anima staan op het programma. Natuurlijk ook bekeijken we de wandelingen door de stad ook het Colosseum, het Campo dei Fiori, de Spaanse trappen, het Pantheon, de Trevifontein en de Piazza Navona met z'n prachtige pallazzi.

 

Bijzondere musea

Tijdens deze reis bezoeken we ook twee bijzondere musea: de prachtige Galleria Borghese dat in het uitegstrek stadspark Villa Borghese ligt. En we gaan naar de Vaticaanse Musea. 

 

Paus

Als we in Rome zijn genieten we natuurlijk ook van het dagelijks leven in de eeuwige stad met z'n vele terrasjes waar je heerlijke cappuccino kunt drinken. Op de woensdag gaan we op bezoek bij de beroemdste inwoner van Rome: we nemen deel aan de algemene audiëntie bij paus Franciscus.

 

Assisi

Tijdens ons verblijf in Rome staat toevallig ook de feestdag van die andere beroemde Franciscus op de kalender: Sint Franciscus van Assisi. Zijn geboortestad ligt We maken daarom een dagexcursie naar zijn geboortestad Assisi. 

Rome Huis voor de Pelgrim 08.jpg